2006-07-08 00:00:00 GMT+00:00 TO GO !

Prefata

Da..., 4 oameni, 4 motociclete, 4500 km, 30 zile; si chiar in timp ce scriam si incercam sa pun pe hartie o scurta prefata a calatoriei, am vazut ca sunt asa de multi de 4 incat ar fi pacat sa nu incercam sa plecam in 4 Iulie, sau... mda.

Round Romania se vrea a fi un film despre Romania, despre un alt fel de Romania, (despre Romania pe care o vom gasi...),o calatorie, un alt fel de calatorie, o aventura menita sa descopere si sa redescopere... si nu intamplator o calatorie cu motocicleta.

M-am tot gandit la faptul ca trebuie sa fie nemaipomenit de greu sa faci un film despre Romania, romani si in special unul ce implica o astfel de calatorie. Dar..., cautand un punct de plecare am dat peste o carte mai veche: “ Drumetind prin Drumetie”, o carte, un ghid din alte vremuri, pe care multi il au sau ar fi frumos sa il aiba. Apoi am recitit in graba “Romania Pitoresca” a lui Vlahuta, asta doar ca sa realizez ca ne va fi atat de greu sa regasim acele locuri minunate descrise intr-o maniera atat de idilica.

Am tot cautat si printre alte carti si pana la urma am revenit la prima deoarece suna ceva interesant la titlul acestei carti: “Drumetind prin Drumetie” - probabil ca asta vom face si noi, vom calatori prin filmul nostru si prin calatoria noastra,...si vom vedea:
“Calatoria incepe odata cu privitul. Ochiul se lasa purtat de lumini, el poate patrunde dincolo de primul deal, dincolo de oras, dincolo de prima stea. Calatoriile ochiului incep intodeauna in noi si nu se termina nicaieri, caci privirea nu are punct terminus, nu are intoarcere, ea doar pleaca, strapunge lucrurile, trece mai departe, infinit de departe.”

DE CE ROUND ROMANIA ?

... deoarece in acest film vrem sa surprindem un pic din toate: natura, oameni, locuri, aventura, roti... Un “road movie romanesc”, daca vreti, in care veti putea vedea locuri deosebite, oameni speciali, urme ale istoriei precum si aspecte pozitive si negative ale acestor timpuri si ale acestei tari. Poate va fi un bun ghid pt cei care nu au facut inca o astfel de calatorie sau poate va stimula mai mult calatoria sub alte forme decat cea cunoscuta. Sau pur si simplu un tur al Romaniei, poate absent in ultima vreme de pe lista noastra de vacanta.

Participanti

Solo, 21 de ani, student la Facultatea de Farmacie - HONDA Dominator 650

Andy, 31 de ani, consilier Fonduri Comunitare - BMW F 650 ST

Cristi, 28 de ani, designer si ghid - HONDA XL 500 R

Smara, 21 de ani, studenta la Academia de Arte - HONDA Dominator 650

Traseu

CLUJ NAPOCA - BIXAD - VISEU DE SUS - PUTNA - GURA HAITII - LACU ROSU - BRASOV - BRAILA - MACIN - SULINA - TULCEA - TUZLA - VAMA VECHE - BUFTEA - VF. OMU - HOREZU - CAZANE - BAILE HERCULANE - HUNEDOARA - CUMPANA - SIBIU - ROSIA MONTANA - GARDA - BELIS - CLUJ-NAPOCA.

TOTAL = 4.500 KM

harta expeditie

40 % Off Road

60 % Road

Durata: 30 zile

Sponsori:

  • colortech
  • transylvania adventures
  • tmt
  • emax
  • tauzi
  • uco
  • La tevi
  • contcontrol

Advertising:

- tricouri

tricouri

- autocolante motocicleta

autocolante

© 2006 TMT